Cursus vlechten/opsteken

Als uw kinderen na een kinderfeestje helemaal mooi gestyled thuiskomen, denkt u vast als ouder “Kon ik dit ook maar!” En tegelijkertijd denkt u wellicht “Dat kan ik nooit!”

In dit geval volg een cursus bij Cathalijne. Zij zal u tijdens de cursus 1 basisvlecht leren. Als we de basisvlecht onder de knie hebben, zal zij u leren hoe we de vlecht zelf veel speelser en populairder kunnen maken. Ook leert u hoe u bochten in het haar kunt vlechten. En tot slot leert Cathalijne u hoe u met een basisvlecht een heel kapsel kunt maken. Het verschil met andere vlechtcursussen is dat u na een cursus bij Cathalijne, niet alleen maar kunt vlechten, maar ook een galakapsel kunt creeeren. Erg leuk voor bruiloften, partijen, kertdiners en dergelijke.

Tijdens de cursus wordt er het liefst gewerkt op het haar van de door u meegebrachte moddelen. Het voordeel van het werken op echte modellen is dat het haar van mensen veel gladder is dan van poppen. U leert het op deze manier dus veel beter. Daarbij kan Cathalijne u goede tips geven hoe het haar van uw model het beste te behandelen is. Mocht dit niet realiseerbaar zijn, heeft Cathalijne altijd de bekende kappershoofden bij zich waarop geoefend kan worden. In dat geval raad zij u aan een foto van uw dochters mee te nemen zodat zij u een advies kan geven wat het meest geschikt is voor hun haar. En dan kunt u dan ook weer oefenen op uw oefenhoofd.

 Ook zal zij tijdens de cursus informatie geven over de best te gebruiken verzorgingsproducten voor het haar van kinderen. Waarmee u o.a. bergklachten en gebroken haren tegen kunt gaan, wat heel vervelend is bij invlechten en opsteken. Ook zal zij u informatie geven over de materialen die het best te gebruiken zijn voor het haar zoals speciale borsten en kammen van Carbon. Dit is een materiaal van gesteven rubber en ik veel fijner voor het haar en de hoofdhuid dan platic materialen. Ook het soort schuifspeldjes en elastiekjes word besproken.

De cursussen worden in overleg gegeven op doordeweekse middagen of avonden. Cathalijne komt altijd bij u op locatie. Het is dus de bedoeling dat u een gezellig gezelschap bij u thuis of op een locatie creeërt van minimaal 6 mensen. Hierbij wordt de gastvrouw vrij gesteld van het cursusgeld.

Het cursus tarief bedraagt € 22,50 p.p.

Voor plaatsen buiten IJsselstein, Nieuwegein en Beschop wordt er € 5,95 verzendkosten berekend.